Dzięki niemu wyciśniesz z potęgi natury jeszcze więcej!
Krok 1
Koniecznie wstrząśnij przed rozlaniem.
Rekomenduję 100 ml soku dziennie (najlepiej na czczo), który momentalnie rozgrzeje Twój organizm, zaleje go cennymi substancjami i pobudzi Cię do działania.
Rośliny spożywane w formie płynnej momentalnie wchłaniają się do krwiobiegu, a ponadto setka soku z rana to drugie tyle surowych roślin – doskonały początek dnia!
Krok 2
Do 100 ml soku dolej 100 ml wody w temperaturze nie przekraczającej 70 stopni Celsjusza – gorąca woda niszczy cenne substancje.
Jeśli sok jest dla Ciebie za ostry w smaku, śmiało możesz go bardziej rozcieńczyć, efekt będzie ten sam. Wysoka temperatura tego eliksiru zwiększa biodostępność zawartych w soku substancji, a ponadto przyspiesza metabolizm, stymuluje detoks i zwiększa kondycję układu odpornościowego.
Krok 3
Do całości dosyp szczyptę czarnego pieprzu bogatego w piperynę, która znacząco zwiększa przyswajalność kurkuminy zawartej w kurkumie.
Piperyna stymuluje również proces termogenezy oraz lipolizy, przyspieszając spalanie tkanki tłuszczowej, a ponadto zwiększa ukrwienie przewodu pokarmowego, ułatwiając tym samym przenikanie składników odżywczych do krwioobiegu.
Krok 4
Dolej kilka kropli oliwy z oliwek, oleju lnianego lub Twojego ulubionego źródła tłuszczu – dostępne w kłączu kurkumy kurkuminoidy znacznie łatwiej wchłaniają się w jego obecności. Całość dobrze wymieszaj i uważaj na końcu, bo czarny pieprz lubi przyklejać się do dna, a zostać tam nie może.
To apetyt masz już na jakiś czas w garści.